Touchsmart TX2, o bijuterie multitouch de 12” de la HP

19.11.2008
Touchsmart TX2, o bijuterie multitouch de 12” de la HP

Un anumit grup de utilizatori au nevoie de ecran tactil la laptop-ul din dotare şi pentru ei au fost create tablet PC-urile. Atunci când nu mai ai nevoie de tastatură, dar vrei să ai acces la informaţia de pe ecran şi nu ai prea mult spaţiu la dispoziţie, pliezi ecranul, însă cu faţa în sus. HP Touchsmart TX2 este un astfel de tablet PC cu diagonala de 12”, dar el se face remarcat între alte modele similare prin suportul multitouch oferit de ecranul touchscreen.

Touchsmart TX2 - un tablet PC cu multitouch

Conform producătorului, Touchsmart TX2 este primul tablet PC cu multitouch orientat spre utilizatorul de rând. Dell a lansat la sfârşitul anului trecut modelul Latitude XT, dotat cu suport multitouch, însă el nu a putut fi folosit la potenţialul maxim până în vara acestui an când a fost lansat un update de firmware pentru ecran. În plus, preţul de bază al lui Touchsmart TX2 este aproape de două ori mai mic decât cel al lui Latitude XT.

Touchsmart TX2 este motorizat de procesoare AMD

O explicaţie pentru preţul scăzut vine de la configuraţie. Tablet PC-ul de la HP nu vine dotat cu procesoare Intel, ci cu modele Turion X2 de la AMD. Ecranul ce poate recunoaşte poziţia a două degete are o rezoluţie standard de 1280×800 de pixeli, iar placa grafică din dotare este o ATI Radeon HD 3200 cu 64 MB RAM. Memoria RAM a sistemului poate ajunge 8 GB, dar în acest caz va trebui să apelaţi la o versiune pe 64 de biţi sistemului de operare Windows Vista. Harddisk-ul de 5400 RPM poate avea o capacitate maximă de stocare de 500 GB.

Touchsmart TX2 recunoaste poziţia a doua puncte pe ecran

Ca un bonus, deşi este un ultraportabil, HP Touchsmart TX2 este dotat cu o unitate optică DVD RW. Dimensiunile sale sunt de 30,5 x 22,4 x 3,9 cm, iar greutatea ajunge la 2,1 kg. Preţul de bază este de 1.150 $, însă o configuraţie mai performantă costă aproximativ 1.500 $. Momentan magazinul virtual HP primeşte precomenzi pentru Touchsmart TX2, livrările fiind programate pentru sfârşitul lunii curente. Vă recomandăm să accesaţi galeria multimedia pentru a admira în voie această mică bijuterie ultraportabilă de la HP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News