Google Chrome este pe cale să devină mai rapid

22.01.2016
Google Chrome este pe cale să devină mai rapid

Ajutat cu un nou algoritm dezvoltat de Google, web browserul Chrome promite să reducă simţitor timpii de aşteptare la încărcarea paginilor.

Noul algoritm numit Brotli îmbunătăţeşte cu până la 26% compresia datelor, scurtând timpul de aşteptare şi diminuând volumul de date transferat prin conexiunea la Internet.

Potrivit inginerului Google, Ilya Grigorik, noul algoritm poate economisi inclusiv bateria dispozitivelor mobile, volumul redus de date transferate solicitând mai puţin conexiunea la internet.

Google Chrome este pe cale să devină mai rapid

Google încurajează şi dezvoltatorii altor browsere web în a folosi algoritmul Brotli, Mozilla răspunzând deja cu un anunţ, informând că va aduce această modificare într-o versiune Firefox viitoare.

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult