Smartphone-urile Pixel nu se bucură de popularitate pe piaţă. În tot anul trecut au fost livrate doar 3,9 milioane de unităţi

14.02.2018

Google se pricepe să dezvolte smartphone-uri foarte bune, dar nu ştie să le şi vândă. Compania a livrat anul trecut doar 3,9 milioane de telefoane Pixel, potrivit firmei de cercetare a pieţei IDC. Cifra include seriile Pixel şi Pixel 2.

 

Nu se ştie câte dintre aceste telefoane au ajuns la consumatorii finali şi câte se mai află încă în stocurile partenerilor.

 

Prin comparaţie, au fost livrate, doar în ultimul trimestru din 2017, 4,4 milioane de smartphone-uri Nokia. Cu această performanţă, Google intră la categoria „alţii” în clasamentul mondial al producătorilor. Cei mai mari jucători de pe piaţă sunt Samsung, Apple şi Huawei. 

 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult