Adolescenţii care trimit poze explicite condamnaţi pe viaţă

27.03.2009
Adolescenţii care trimit poze explicite condamnaţi pe viaţă

Deţinerea de fotografii explicite pe telefonul mobil se pedepseşte cu închisoarea în Statele Unite. Un adolescent din New York, dornic de afirmare, a expediat pe mobilul unei fete o poză nu tocmai ortodoxă (sau catolică, dacă vreţi). Aceasta a transmis-o mai departe către alţi colegi care au absentat de la orele de anatomie până când imaginea a ajuns în vizorul oamenilor legii.

Conform legii, este interzisă deţinerea şi răspândirea de materiale cu caracter explicit în care apar minori. Deşi legea a fost gândită pentru a limita abuzul adulţilor asupra minorilor, nicăieri nu se menţionează că persoanele ce nu au atins încă vârsta majoratului sunt scutite de pedeapsă. Iar pedepsele pentru astfel de practici merg până la condamnarea pe viaţă, conform pedpselor actuale din US.

Judecătorii au recunoscut că legile sunt aberante şi că ar putea avea consecinţe dezastruoase asupra adolescenţilor. Cazul prezentat este doar unul într-o mare de întâmplări similare. Conform statisticilor, 20% dintre adolescenţi au realizat fotografii explicite pe care le-au trimis apoi prietenilor sau le-au publicat pe Internet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News