Cel mai lung zbor din lume va decola în curând din Singapore

09.10.2018
Cel mai lung zbor din lume va decola în curând din Singapore

Cel mai lung zbor comercial va dura 19 ore, va începe foarte curând şi va conecta Singapore de Statele Unite printr-un zbor direct între oraşele Changi şi New York. Acesta va fi realizat cu ajutorul noului avion Airbus A350-900 ULR (Ultra Long-Range), care poate zbura încontinuu pe distanţe de peste 17.000 km. Distanţa dintre cele două aeroporturi este însă de „numai” 15.000 km.

Zborul Singapore-New York va decola pentru prima dată pe data de 11 octombrie din Changi şi va ajunge în New York abia pe 12 octombrie. Aceasta nu este prima oară când este folosită această rută, Singapore Airlines oferind un zbor similar în trecut. Avionul Airbus A340-500 nu oferea însă decât 100 de locuri pentru pasageri, ruta fiind închisă în 2013 din cauza costurilor ridicate şi profitului mic.

Avionul A350-900 permite astfel transportarea unui număr mai mare de pasageri şi le oferă un confort ridicat pe parcursul celor 19 ore de zbor. Airbus se laudă cu plafonul ridicat, pereţi verticali şi o altitudine simulată de numai 2.000 de metri, în ciuda faptului că avionul zboară la peste 10.000. Acestea alături de zgomotul redus la bord ar trebui să facă pasagerii să uite că sunt în zbor, spune Florent Petteni pentru CNN. Totodată, avionul are multe ferestre mai mari decât în cazul altor avioane.

Cea mai lungă rută de zbor din acest moment conectează oraşul Perth din Australia cu Londra şi durează 17,5 ore. Având în vedere că noul Airbus A350-900 poate zbura şi mai mult decât permite ruta Singapore-New York, nu ar fi ieşit din comun să vedem acest record doborât în curând, după ce mai multe companii aeriene intră în posesia noilor aparate de zbor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult