Concept: bicicleta de fitness care îţi spală hainele în timp ce pedalezi

31.03.2016
Concept: bicicleta de fitness care îţi spală hainele în timp ce pedalezi
Un grup de studenţi de la Universitatea Naţională Dalian din China a creat un concept de bicicletă de fitness care include şi o maşină de spălat haine. Ideea este simplă: în timp ce exersezi speli şi rufele. 
 
„Bicicleta este un aparat popular pentru exerciţii, iar spălatul hainelor ceva ce este posibil să faci în fiecare zi, aşa că de ce să nu combinăm aceste activităţi într-un echipament util”, au scris creatorii dispozitivului pe Tuvie, un blog dedicat inovaţiilor. 
 
 
BWM (Bike Washing Machine) nu este primul dispozitiv de acest fel. Un concept similar, numit BiWa, a fost prezentat şi de designerul industrial slovac Barbora Tobolova. Însă spre deosebire de BWM, BiWa este o bicicletă care ar puatea fi folosită de utilizator pentru a se deplasa. Aceasta are în roata din spate o cuvă pentru haine. 
 
 
Astfel de dispozitive 2 în 1 pot fi foarte utile în statele aflate în curs de dezvoltare, unde oamenii nu îşi permit maşini de spălat electrice. Un exemplu este cel dat de miliardarul indian Manoj Bhargava, care a inventat o bicicletă hibrid de fitness, numită Free Electric, care produce electricitate. Ideea din spate este următoarea: cineva care pedalează timp de o oră pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică produce electricitate care poate fi folosită într-o locuinţă timp de 24 de ore.
 
Citeşte şi: Indianul care vrea să schimbe lumea prin tehnologie. A donat 99% din avere şi a inventat două dispozitive care îmbunătăţesc viaţa oamenilor săraci
 
Indianul şi-a propus să distribuie gratuit 10.000 de biciclete în India în următorul an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult