Cravata cu panouri solare îţi încarcă telefonul

19.08.2008
Cravata cu panouri solare îţi încarcă telefonul

Piano Tie Din punctul de vedere al energiei necesare funcţionării dispozitivelor mobile, prezentul este un fel de epocă preistorică în care cea mai bună soluţie de rezervă este incomodul şi pretenţiosul panou solar. Dacă lucrurile nu vor evolua rapid, în curând vor avea hainele blindate cu panouri solare pentru a obţine o autonomie cât mai mare pentru telefonul nostru. Iar cum cravata face parte din garderoba multora, de ce nu ar fi şi ea dotată cu panouri solare?

Se numeşte Piano Tie şi este rezultatul muncii oamenilor de ştiinţă din cadrul Universităţii din Iowa. Panourile solare sunt efectiv lipite de cravata dotată cu un buzunar pe spate, în care este ţinut telefonul. În bătaia directă a luminii, Piano Tie poate oferii telefonului 3.6 volţi.

Oricât de interesantă pare a fi ideea cercetătorilor americani, nu pot să nu ridic două semne de întrebare. Primul e legat de inconfortul creat de un telefon ceva mai greu. Nu va fi foarte plăcut să-ţi atârne de gât o cravată care poartă în marsupiu un PDA de vreo 300 grame. În al doilea rând, eu unul aş avea o adevărată problemă cu făcutul nodului. Am oricum şi cu cravatele normale, darămite cu una care poartă panouri solare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News