Dubai găzduieşte prima ediţie World Drone Prix, în care concurează maşini zburătoare robotizate

03.03.2016

Cu atât de multe drone zburătoare performante create în ultimii ani de pasionaţi din toate colţurile lumi, era timpul ca cineva să facă din asta un sport cu acte în regulă.

Deşi încercări de acest gen au mai fost şi în trecut, se pare că Dubai va fi prima ţară care să organizeze o competiţie oficială dedicată dronelor zburătoare.

Primul World Drone Prix va începe peste doar câteva zile cu o rundă de calificări (7-8 martie) în care peste 100 echipe vor participa la o competiţie în stil „American Idol”, la finalul căreia vor fi selectaţi 32 de concurenţi care să participe la cursele propriuzise, programate pentru zilele de 11 şi 12 martie.

Anunţând o competiţie cel puţin interesantă, clipul promoţional dedicat noului  sport prezintă o dronă urmărită de o maşină de poliţie. Fiind vorba de oraşul Dubai, nu putea fi vorba de o Dacia Logan cu girofar, ci un supercar McLaren 650s străbătând un traseu cu obstacole de-a lungul uneia din principalele artere de circulaţie din oraş.

La final, câştigătorul competiţiei se alege cu un premiu de 250000 dolari, alţi 750000 dolari fiind împărţiti înre ocupanţii locurilor fruntaşe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult