Genie: cuptorul care prepară mâncarea în 30 de secunde

13.05.2015
Genie: cuptorul care prepară mâncarea în 30 de secunde

Nu toată lumea are timp câteva ore pe zi pentru gătit, iar mâncarea încălzită nu este întotdeauna la fel de bună la gust ca o masă proaspătă. Genie, un cuptor cubic modern, promite însă o masă proaspătă, care se prepară în doar 30 de secunde. Compania israeliană din spatele acestui dispozitiv se aşteptă să îl lanseze anul viitor, chiar dacă sună a tehnologie pe care ne-am aştepta să o vedem într-un film Star Trek.

Deşi nu a intrat în detalii, compania Genie susţine că produsul va funcţiona conform specificaţiilor, datorită unei tehnologii proprii patentate, despre care nu discută în amănunt. Cuptorul nu va putea fi însă folosit cu orice tip de mâncare. Planul este să folosească un soi de capsule care includ ingredientele, fiind în plan lansarea mai multor sortimente. Nu este tocmai clar cum vor fi preparate ingredientele congelate în doar jumptate de minut, dar Genie susţine că va folosi doar legume şi fructe naturale, fără conservanţi.

Singura prezentare disponibilă a tehnologiei prezintă capsule pentru desert, fiind realizat în cuptorul Genie un sufleu de ciocolată. Cu toate acestea, pe lista de mâncăruri care vor fi disponbile în capsule sunt listate şi preparate precum supe şi fripturi cu garnitură. Aparent Genie va putea personaliza reţetele în funcţie de preferinţele utilizatorului, fiind controlat prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone. În cazul în care o reţetă conţine ingrediente pe care utilizatorul nu le tolerează, cumva acestea sunt eliminate, iar Genie învaţă ce să includă şi ce să nu includă la prepararea acelor capsule în viitor.

Site-ul oficial menţionează că vor exista şi ediţii speciale de capsule pentru Genie, cu reţete realizate de bucătari profesionişti, cât şi opţiunea de a comanda capsule personalizate, cu reţete proprii. Este probabil prea devreme să intuim dacă acest cuptor va reuşi să fie invenţia minune pe care compania israeliană Genie o promovează în acest moment, însă conceptul pare să fie foarte asemănător cu cel al aparatelor de cafea care funcţionează pe bază de capsule. Dacă acesta va fi cazul, capsulele pentru Genie vor fi cu siguranţă disponibile la un preţ destul de ridicat. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult