Google are un prim partener de anvergură pentru dezvoltarea roboţilor săi: Foxconn

12.02.2014
Google are un prim partener de anvergură pentru dezvoltarea roboţilor săi: Foxconn

De-a lungul anului care a trecut şi în bucăţica de timp care s-a scurs din cel curent, Google a achiziţionat nouă companii care activau în domeniile roboticii şi inteligenţei artificiale. Andy Rubin a dezvăluit ulterior că Google urmăreşte să revoluţioneze domeniul roboticii, iar în planul de zece ani pe care compania în urmăreşte şi-a făcut loc un partener industrial de talie mare: Foxconn.

Faimosul producător Foxconn şi-a anunţat intenţia de a folosi din ce în ce mai mulţi roboti în locul lucrătorilor umani încă din vara anului 2011, compania afirmând că doreşte să implementeze circa un milion de roboţi industriali în următorii trei ani. Primii paşi au fost făcuţi un an mai târziu, când Foxconn a anunţat că primele linii de producţie robotizare au fost puse în funcţiune. Compania a afirmat la acea vreme că decizia va permite creşterea eficienţei liniilor de producţie, reducând totodată costurile în creştere, va reduce numărul de activităţi repetitive care au provocat regretabilul lanţ de sinucideri din 2010 şi că va permite redirecţionarea banilor economisiţi către restul angajaţilor.

Unul dintre roboţii pe care Foxconn îi foloseşte în prezent

Conform unor surse din interiorul Foxconn care au fost citate de Wall Street Journal, compania lucrează încă din cursul anului trecut cu echipa lui Andy Rubin şi va contribui la dezvoltarea roboţilor pe care Google îi visează cu expertiza sa în inginerie mecanică. Foxconn urmează să beneficieze în contrapartidă de tehnologiile noi oferite de americani, acestea urmând să-i faciliteze dezvoltarea de roboti mai buni şi accelerarea procesului de înlocuire a angajaţilor umani. În acest moment, compania Foxconn are circa un milion de angajaţi doar pe teritoriul Chinei.

În urma acestui parteneriat, uzinele Foxconn vor deveni platforma de încercare a noilor tehnologii Google, zvonurile afirmând că americanii vor dezvolta şi un nou sistem de operare menit să ofere o platformă software superioară celor actuale. În afară de robotizarea liniilor de producţie industriale, planurile Google vizează şi sectorul comercial, unde soluţiile sale ar putea fi incluse în liniile de împachetare, sortare şi distribuţie ale marilor comercianţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News