Hi-Tech la superlativ: cum devenim Terminatori

Hi-Tech la superlativ: cum devenim Terminatori

Inspiraţi probabil de seriile clasice “Terminator” sau poate chiar de personajul Geordi La Forges din “Star Trek”, nişte cercetători germani de la institutul Fraunhofer au realizat un prototip de ochelari cu micro-display şi senzor CMOS integrat pe lentile care, spun ei, ne vor ajuta să manipulăm informaţiile într-un mod cu totul revoluţionar, prin simpla mişcare a globului ocular şi focusarea pe conţinut.

Imaginea de pe ecran, proiectată pe retină, este percepută de utilizator la o distanţă de aproximativ un metru, astfel că nu trebuie să-ţi forţezi ochiul pentru a distinge detaliile afişate. Desigur, în mod normal ar fi practic imposibil să focusezi pe texte aflate la nici un centimetru de ochi. Pentru a obtura lumina ambientală, cercetătorii au realizat un display de tip OLED cu strălucire intensă.

Ochelarii high-tech sunt proiectaţi special pentru piloţi, ingineri şi agenţi secreţi. Pentru ei nu reprezintă o noutate absolută, fiind familiarizaţi cu dispozitive gen Head Mounted Display (HMD), conectate la PDA-uri. Deosebirea constă în faptul că acum vor controla totul doar dintr-o privire. Genial! Următorul pas este implantul micro-cipului fix pe globul ocular.

Head Mounted Eye-glasses

Urmărește Go4IT.ro pe Google News