Milionar din greşeală. A primit un milion de dolari din cauza unei erori informatice

24.07.2018
Milionar din greşeală. A primit un milion de dolari din cauza unei erori informatice

Ellen Flemming de 26 de ani, clientă a băncii TD Ameritrade din Statele Unite, a fost pentru zece minute milionară în dolari. Aceasta s-a trezit cu un mesaj din partea băncii care o informa că suma de un 1,1 milioane de dolari a fost depusă în contul său. Uimită, aceasta a verificat contul şi… surpriză. Banii erau într-adevăr acolo, fără să ştie de unde şi cu ce scop.

Întreaga situaţie a fost însă de scurtă durată. Aceasta a sunat repede la bancă pentru a întreba ce se întâmplă, iar reprezentanţii companiei au detectat astfel greşeala. Banii erau într-adevăr destinaţi cuiva pe nume Ellen Fleming, sistemul mutând banii în contul ei fără să verifice şi alte detalii precum adresa de reşedinţă sau alte elemente care ar putea să o identifice.

În doar 10 minute, Ellen Flemming a devenit milionar în dolari şi s-a întors înapoi la statutul de „om de rând”. Contul său fusese deschis cu suma de în urmă cu doar câteva luni şi avea în cont doar 63 de dolari. Astfel, contul său a rămas doar cu suma de 63 de dolari pe care o avea încă de la început.

Motivul pentru care a dorit cât mai repede să scape de această sumă de bani este simplă: „nu am vrut să merg la închisoare”. Dacă ar fi folosit banii, acţiunile sale ar fi putut fi considerate infracţiuni federale, lucru care te poate trimite la închisoare foarte repede. În cazul în care ar fi păstrat banii, aceasta spune că s-ar fi mutat în Florida, unde ar fi putut să se relaxeze pentru o perioadă foarte lungă de timp.

În interviul pe care l-a acordat publicaţiei Boston Globe, aceasta glumeşte spunând că „am fost bogată pentru 10 minute şi viaţa a fost într-adevăr mai bună”. După ce a aflat despre această situaţie, tatăl său i-a trimis un mesaj pe telefon în care glumea că o scoate din testament pentru că a reuşit să cheltuie 1 milion de dolari în doar câteva minute.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult