O boxă inteligentă Amazon a înregistrat discuţia dintre doi soţi şi a trimis-o unor cunoştinţe

28.05.2018
O boxă inteligentă Amazon a înregistrat discuţia dintre doi soţi şi a trimis-o unor cunoştinţe
Amazon recunoaşte că o boxă inteligentă Echo a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi din statul Oregon, pe care ulterior a trimis-o cunoştinţelor acestora, relatează Mediafax.
 
Compania a menţionat că cei doi soţi au primit un telefon de la o cunoştinţă, unul dintre angajaţii soţului, spunându-i să-şi deconecteze dispozitivul deoarece este atacat cibernetic.
 
Cuplul a folosit dispozitivul Amazon activat prin voce, în toată casa, pentru a controla căldura, luminile şi securitatea, potrivit ştirilor KIRO 7.
 
Foto: Andres Urena/Unsplash
 
Amazon a explicat seria de evenimente care au declanşat episodul într-o declaraţie trimisă prin e-mail. Asistentul personal Alexa pe care îl foloseşte boxa s-a activat după ce a receptat un cuvânt în conversaţia cuplului, care a sunat similar cuvântului „Alexa”.
 
Asistentul a auzit ulterior mesajul „trimite mesaj” în timpul conversaţiei, moment în care dispozitivul a întrebat „Cui?”. Cei doi soţi au continuat să vorbească în fundal, iar sistemul Echo a interpretat o parte din convorbire pentru a identifica un nume în lista de contacte a cuplului. Alexa a întrebat apoi cu voce tare dacă doreau să trimită un mesaj acelei persoane de contact şi au auzit „correct” în mai multe conversaţii de pe fundal.
 
Amazon a precizat că situaţia a fost una foarte rară şi evaluează situaţia pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult