Omron a pus la punct soft-ul de măsurare al zâmbetului

07.09.2007
Omron a pus la punct soft-ul de măsurare al zâmbetului

Hai că am trăit s-o văd şi p-asta: un program care măsoară cât de larg zâmbeşti. Rezultatul este de tip procentual, între 0% şi 100%, calculat cu ajutorul unei tehnologii 3D de recunoaştere a feţei umane (Face Mapping), chiar şi atunci când subiectul nu priveşte drept în camera foto.

Totuşi, nu înteleg de ce scala se opreşte la 100%. Sunt cei de la Omron siguri că nu pot să mă autodepăşesc? Sau poate cunosc pe cineva cu gura mare, la propriu. În fine, să trecem peste asta. Ideea e că oricine poate schiţa un zâmbet fals, între 75% şi 125%. Ar fi fost interesantă o îmbunătăţire a sistemului de recunoaştere pentru că, personal, mi se întâmplă de multe ori să mă confrunt cu neplăcuta situaţie în care cineva îmi afişează o grimasă respingătoare, susţinând că nu are nimic personal cu mine, ba chiar mă adoră. Vreau să ştiu, cât de mult mă urăşte?

Soft-ul va fi implementat pe camere foto/video digitale şi va avea o serie de utilităţi în diverse domenii. De exemplu, efectul produs în urma degustării alimentelor sau funcţionarea ca interfaţă de comunicare între om şi robot. Oricum, rezultatele nu vor fi relevante din motivul descris în paragraful de mai sus – mimica falsă.

Sistem de masurare a zambetului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News