Traficanţii de persoane folosesc cipuri RFID pentru a-şi marca victimele

Traficanţii de persoane folosesc cipuri RFID pentru a-şi marca victimele

Oragnizaţia Internaţională a Muncii estimează că, la nivel global, în fiecare an 20,9 milioane de persoane devin victime ale traficului de persoane şi 4,5 milioane de persoane sunt forţate să se prostitueze. Mai nou, traficanţii folosesc cipuri RFID (Radio Frequency Identification) pentru a-şi marca „sclavii”.

În urmă cu un an a făcut senzaţie cazul unei femei de 28 de ani care a intrat într-un spital şi le-a spus medicilor că are un dispozitiv de urmărire implantat în ea. Doctorii nu au crezut-o iniţial, dar au cedat la insistenţelele tinerei şi i-au făcut o radiografie. Pe partea dreaptă a corpului au descoperit un cip RFID, puţin mai mare decât un bob de orez. Astfel de dispozitive sunt folosite pentru a marca animale de companie, precum pisicile şi câinii.

 

 

Spre desebire de tracker-ele GPS, cipurile RFID nu pot fi urmărire de la mare distanţă, ci detectate doar de aproape. Nu se ştie, astfel exact de ce traficantul i-a implantat cipul.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult