Un avion „nazist” din Al Doilea Război Mondial s-a prăbuşit pe o autostradă din America în 2018

24.10.2018
Un avion „nazist” din Al Doilea Război Mondial s-a prăbuşit pe o autostradă din America în 2018

Un avion din al doilea Război Mondial s-a prăbuşit ieri, 23 octombrie, pe autostrada 101 în Agoura Hills, California. Acesta purta inscripţii asociate cu divizia aeriană Luftwaffe din cadrul armatei naziste, atrăgând astfel atenţia tuturor celor care au trecut pe lângă epavă pe autostradă. Să fie aceasta o dovadă de călătorie în timp? Motivul pentru care acest avion a ajuns acolo este mult mai simplu de atât.

În realitate, avionul nu este un aparat de luptă german din Al Doilea Război Mondial, ci un model mai vechi de avion american AT-6/SNJ. Acesta aparţine organizaţiei non-profit Condor Squadron, care oferă servicii de zbor cu avioane inspirate din Războiul Mondial pentru parade, sărbători şi evenimente memoriale. Acesta era unul dintre avioanele care imitau forţele aeriene naziste.

 

 

La cârma acestuia se afla Rob Sandberg, preşedintele Condor Squadron, care se angajase într-un zbor de rutină. Motorul avionului a cedat în zbor, iar acesta a căutat un loc cât mai liber pe autostrada 101 pentru a putea ateriza în siguranţă, fără să rănească pe nimeni. Din fericire, manevra a reuşit, Sandberg reuşind să iasă din epavă fără să se rănească, în timp ce niciun alt participant la trafic nu a fost lovit. Acesta este unul dintre puţinele accidente aviatice soldate cu prăbuşirea unui aparat de zbor în care nu numai că nu s-au înregistrat morţi, dar nici răniţi.

Avionul pare să fie irecuperabil, acesta izbucnind în flăcări imediat după impactul cu solul. Această întâmplare a făcut însă înconjurul internetului, în special pe Twitter, unde utilizatorii au sugerat în glumă că este vorba despre călătorie în timp prin intermediul unei „găuri de vierme”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult