Un elev minor cu smartphone a făcut o farsă proastă: a comandat o stripteuză, folosind cardul de credit al părinţilor

Un elev minor cu smartphone a făcut o farsă proastă: a comandat o stripteuză, folosind cardul de credit al părinţilor

Un elev de la o şcoală generală din Texas a fost disciplinat după ce angajat, pe internet şi folosindu-se de smartphone-ul personal, o stripteuză pentru un show în instituţia de învăţământ.

 

Femeia a ajuns la adresa unde trebuia să ţine „spectacolul”, programat pentru ora 11:00 dimineaţa, şi a avut parte de o surpriză. Acolo se afla Noel Grisham Middle School. Stripteuza a contactat conducerea şcolii, care a lansat o investigaţie.

 

S-a descoperit că un elev apelase, de pe smartphone-ul personal, la serviciile unui site care oferă astfel de evenimente. El a făcut plata de pe telefon, folosind cardul de credit al părinţilor, ale cărui date le cunoştea.

 

Nu se ştie deocamdată ce pedeapsă a primit minorul. El a spus că a vrut să facă „o farsă”.

 

 

Incidentul arată încă o dată că smartphone-urile pot fi periculoase pentru copii, care le folosesc fără să fie supravegheaţi de adulţi. Incidentul s-a petrecut în contextul în care mai mulţi experţi în sănătate mentală şi pediatrie îi cer companiei Facebook să renunţe la aplicaţia Messenger Kids, deoarece aceasta exploatează un grup vulnerabil de oameni, care nu este pregătit mental pentru a fi pe o reţea de socializare.

Dacă în 2012 vârsta medie la care copiii din societăţile vestice primeau un smartphone era 12 ani, în 2017 aceasta a scăzut la 10 ani, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pieţei Influence Central. Unii copii au propriul telefon la vârste mult mai mici, inclusiv la vârsta de 4 ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult