Un mare retailer vrea să livreze coletele clienţilor cu drone lansate din dirijabile

22.08.2017
Un mare retailer vrea să livreze coletele clienţilor cu drone lansate din dirijabile

Pentru a putea livra colete cu ajutorul dronelor trebuie ca aparatele de zbor să fie lansate de la o distanţă acceptabilă de adresele destinatarilor. Lanţul de retail american Walmart vrea să folosească dirijabile ca baze pentru dronele-curier. Compania a depus o cerere de brevet pentru „nave umplute cu gaz”. Conceptul nu este unul nou. Amazon a depus cerere pentru un brevet similar în 2016.

 

Totuşi, Walmart oferă şi detalii despre modul în care vor opera dirijabilele. Acestea vor zbura la o altitudine de 300 de metri şi vor comunica cu un sistem aflat la distanţă care le va indica momentul exact când trebuie lansate dronele spre adresele din zona respectivă. Dirijabilele vor fi controlate de la distanţă de piloţi oameni. 

 

 

Uitate timp de zeci de ani după prăbuşirea Hindenburg în 1937, dirijabilele de mari dimensiuni câştigă din nou teren în zilele noastre. Sergey Brin, cofondator al Google, investeşte peste 100 de milioane de dolari în construcţia celui mai mare dirijabil din lume. Aeronava va fi folosită pentru a livra provizii în zonele sărace sau în cele afectate de calamităţi, războaie sau dezastre naturale.

 

Mai mult, Airlander 10, cea mai mare aeronavă din lume în acest moment, va fi folosită pentru a transporta mărfuri sau provizii în zonele afectate de dezastre.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult