Firefox for Windows 8 Touch

07.02.2014
Firefox for Windows 8 Touch este versiunea adaptată pentru ecrane touch a web browser-ului Mozilla Firefox.

Firefox for Windows 8 Touch este versiunea adaptată pentru ecrane touch a web browser-ului Mozilla Firefox.

Disponibil momentan în versiune beta de încercare, Firefox for Windows 8 Touch introduce un nou ecran de start pe bază de tile-uri, din care putem accesa website-urile preferate, bookmark-uri şi istoricul de navigare. Sub designul exterior adaptat pentru interfaţa Modern UI din Windows 8, noul web browser conţine majoritatea funcţiilor disponibile în  ediţia Firefox pentru desktop.

Iată care sunt principalele facilităţi oferite de ediţia Firefox for Windows 8 Touch:

  • Suport pentru comenzi swipe, pinch-to-zoom şi tranziţii one-touch wipe.
  • Suport pentru de afişare în mod full-screen, sau restrâns la o porţiune din ecran folosind modul Snapped. Opţional, putem afişa interfaţa Firefox în modul fill-view, folosind spaţiul rămas de neocupat de celelalte aplicaţii pentru Windows 8 Modern UI.
  • Optimizări pentru navigare vizuală: tiles-uri generoase în ecranul de start, uşor de selectat şi ilustrate cu miniaturi din paginile web pentru identificare vizuală. De asemenea, funcţia de auto-completare simplificată ne ajută să introducem mai uşor adresele web şi termenii folosiţii pentru căutări.
  • Integrare Windows Share, pentru distribuirea facilă  a paginilor web sau conţinut accesat cu web browser-ul Firefox în reţelele de socializare preferate.

Firefox for Windows 8 Touch poate fi instalat pe orice dispozitiv cu sistem Windows 8 sau Windows 8.1 în versiune x86. Pentru a beneficia pe deplin de optimizările aduse pentru ecrane touch este necesar să setăm Mozilla Firefox Beta ca web browser implicit pentru Windows 8, după care lansăm aplicaţia atingând miniatura listată în Start Screen sau în secţiunea All Apps. Următoarea ediţie oficială Mozilla Firefox pentru ecrane touch aşteptată pentru lansare este Firefox 28 for Windows 8 Touch.

Tags: