Google Chrome 17

Autor: George Adrian Olteanu 09.02.2012
Google Chrome 17 îmbunătăţeşte viteza de încărcare a paginilor des vizitate şi aduce protecţie sporită împotriva tentativelor de phishing şi download-uri periculoase.

Google Chrome 17 îmbunătăţeşte viteza de încărcare a paginilor des vizitate şi aduce protecţie sporită împotriva tentativelor de phishing şi download-uri periculoase.

Chrome 17 utilizează o versiune îmbunătăţită a tehnologiilor Safe Browsing, ce adaugă două noi mecanisme de securitate menite să asigure blocarea în timp util a download-urilor nesigure şi detecţia mai eficientă a tentativelor de phishing (deturnarea utilizatorilor către o versiune clandestină a unui website legitim, folosit de hackeri pentru a extrage informaţii sensibile, spre exemplu datele de autentificare ale card-ului de credit sau parole de utilizator). Pentru a detectarea tentativelor de phishing, Google Chrome analizează în mod automat proprietăţile fiecărei pagini web pe care o accesăm şi alarmează utilizatorul la detectarea unui conţinut suspicios, trimiţând automat URL-ul acesteia către Google pentru analize suplimentare.

Atenţionările pentru download-uri periculoase sunt emise după analizarea unei liste cu furnizorii cunoscuţi ca fiind de încredere şi conţinutul fişierului descărcat. Dacă acesta provine dintr-o sursă necunoscută, sau dimensiunea şi semnătura digitală nu corespunde niciunui fişier legitim analizat de Google în trecut, atunci adresa IP şi URL-ul fişierului descărcat sunt trimise automat către Google pentru analize suplimentare. Rezultatul analizei este trimis înapoi clientului Google Chrome pentru atenţionarea utilizatorului.

Sistemul web page pre-rendering, menit să asigure încărcarea mai rapidă a paginilor când dăm click pe link-uri des accesate din website, sau tastăm în Omnibox o adresă pe care o vizităm adesea, a primit şi el noi optimizări, astfel încât pagina căutată poate apărea pe ecran chiar înainte să terminăm de tastat numele complet.

Aceasta este versiunea oficială pentru Google Chrome 17, compatibilă cu sistemele de operare Windows 7/Vista/2000/XP şi recomandată tuturor categoriilor de utilizatori.