Mozilla Firefox 22

26.06.2013
Cu regularitatea cu care ne-a obişnuit de doi ani de zile, popularul browser Firefox a făcut saltul la versiunea cu numărul 22, aceasta aducând ca noutăţi activarea implicită a standardului WebRTC, performanţe mai bune pentru WebGL şi OdinMonkey, un modul adiţional al motorului JavaScript care permite rularea codului asm.js.

Cu regularitatea cu care ne-a obişnuit de doi ani de zile, popularul browser al celor de la Mozilla a făcut saltul la versiunea cu numărul 22, aceasta aducând ca noutăţi activarea implicită a standardului WebRTC, performanţe mai bune pentru WebGL şi OdinMonkey, un modul adiţional al motorului JavaScript care permite rularea codului asm.js.

Browser-ul Firefox al celor de la Mozilla este apreciat de un număr foarte mare de utilizatori în primul rând pentru nivelul mare configurabilitate pe care îl oferă prin intermediul extensiilor. 

Nu trebuie să uităm că practic cei de la Mozilla au „înviat” designul şi programarea site-urilor prin suportul pentru standardele web pe care l-au avut în vedere încă de la început. Şi nu trebuie să uităm în ce stare deplorabilă era singurul browser important de la vremea aceea, Internet Explorer, neglijat de Microsoft la la umbra unei cote imense de piaţă, după ce au câştigat lupta cu Netscape.

Mozilla are meritul de a fi lansat un browser bun şi pentru utilizatori şi pentru dezvoltatori în acelaşi timp.

Tags: