Opera 17

09.10.2013
Opera 17 este disponibil pentru download în versiune finală. Noua ediţie conţine mai multe îmbunătăţiri, cum ar fi funcţie "Pin tab" pentru fixarea paginilor des vizitate în bara de tab-uri şi noi opţiuni pentru pagina de start.

Opera 17 este disponibil pentru download în versiune finală. Noua ediţie conţine mai multe îmbunătăţiri, cum ar fi funcţie „Pin tab” pentru fixarea paginilor des vizitate în bara de tab-uri şi noi opţiuni pentru pagina de start.

Începând cu Opera 15, web browser-ul dezvoltat de Opera Software a schimbat vechiul motor Presto cu mai performantul WebKit, furnizat de Google sub licenţă Open Source. În afara platformei împrumutată de la web browser-ul Chrome, noul Opera se face remarcat printr-o interfaţă complet reproiectată, ce combină bara de adrese şi cea de căutare urmând exemplul dat deja de browser-ul Google.

Printre funcţiile interesante regăsite în Opera 17 se numără modul Off-road, util pentru cei care dispun de conexiuni lente la internet şi folosit pentru accelerarea încărcării paginilor. Secţiunea Discover pune la dispioziţie flux de ştiri care poate fi personalizat în funcţie locaţie şi domeniile de interes, iar Stash este o colecţie a site-urilor preferate ce nu sunt suficient de des vizitate pentru a apărea în lista scurtă din ecranul Speed Dial.

Aceasta este versiunea finală Opera 17, compatibilă cu sisteme de operare Windows şi recomandată tuturor categoriilor de utilizatori.

Tags: