Skype 5.3

Autor: George Adrian Olteanu 08.04.2011
Skype 5.3 este o aplicaţie gratuită, ce poate fi folosită pentru apeluri audio, chat şi sesiuni de videoconferinţă, gratuite între utilizatorii reţelei Skype, sau contra cost dacă dorim să apelăm reţele de telefonie mobilă. Indiferent locaţia apelată, tarifele sunt foarte competitive şi considerabil mai mici decât în oferta companiilor tradiţionale de telecomunicaţii.

Skype 5.3 este o aplicaţie gratuită, ce poate fi folosită pentru apeluri audio, chat şi sesiuni de videoconferinţă, gratuite între utilizatorii reţelei Skype, sau contra cost dacă dorim să apelăm reţele de telefonie mobilă.

Indiferent locaţia apelată, tarifele sunt foarte competitive şi considerabil mai mici decât în oferta companiilor tradiţionale de telefonie.

Skype poate utiliza şi listele de contacte din programe ca Outlook Express , Microsoft Outlook, GMail, Yahoo Messenger şi Hotmail, astfel încât nu este întodeauna nevoie să furnizăm datele de contact pentru personale cunoscute.

Printre facilităţile oferite de Skype se numără:

 

  • Suport pentru apeluri audio gratuite către orice utilizator din reţeaua Skype, indiferent de locaţia din lume în care se află
  • Putem iniţia apeluri video, gratuite
  • Discuţiile pot fi purtate cu până la 100 de utilizatori, prin crearea unei camere de chat
  • Putem iniţia apeluri audio către telefoane mobile obişnuite, prin funcţia SkypeOut
  • Putem iniţia sesiuni de teleconferinţă, cu până la patru interlocutori aflaţi în locaţii diferite
  • Aplicaţia oferă compatibilitate cu majoritatea sistemelor firewall, NAT şi routere
  • Comunicaţiile sunt realizate în mod securizat, pentru a preveni interceptarea convorbirilor.

 

Skype 5.3 pune accentul pe îmbunătăţirea calităţii apelurilor, respectiv o mai bună calitate a imaginii pentru apelurile video iniţiate către dispozitive mobile.

Pentru utilizare în condiţii optime, Skype are nevoie de o conexiune rapidă la internet, un set de căşti cu microfon, respectiv webcam dacă dorim să initiem şi apeluri video.

Cerinţele de sistem includ un procesor la minim 400MHz şi 128MB memorie RAM.

Skype este compatibil cu sistemele de operare Windows XP , 2000, Vista şi Windows 7.

Tags: