Skype Free 5.1

Autor: George Adrian Olteanu 12.01.2011
Skype este o aplicaţie free extrem de populară, ce poate fi utilizată pentru sesiuni de videoconferinţă, chat şi apeluri audio, realizate gratuit în sistem Skype-to-Skype, sau către alte reţele de telefonie mobilă, la tarife semnificativ reduse, indiferent locaţia apelată.

Skype este o aplicaţie free extrem de populară, ce poate fi utilizată pentru sesiuni de videoconferinţă, chat şi apeluri audio, realizate gratuit în sistem Skype-to-Skype, sau către reţele de telefonie mobilă, la tarife competitive, indiferent locaţia apelată. Aici poti face download la Skype 5.1.

Skype permite importarea adresei de contacte din programe ca Microsoft Outlook, Outlook Express, GMail, Hotmail şi Yahoo Messenger, pentru utilizarea în cadrul aplicaţiei.

Printre facilităţile oferite de Skype 5.1 se numără:

  • posibilitatea de a iniţia apeluri audio gratuite către orice utilizator din reţeaua Skype, aflat oriunde în lume
  • suport pentru apeluri video gratuite
  • suport pentru camere de chat cu până la 100 de utilizatori
  • suport pentru apeluri telefonice către telefoane mobile obişnuite, prin funcţia SkypeOut
  • posibilitatea de a iniţia sesiuni audio şi video de discuţii, cu până la patru interlocutori aflaţi în locaţii diferite
  • compatibilitate cu sisteme firewall, NAT şi routere
  • apelurile sunt realizate în mod securizat, folosind un sistem de criptare pentru a prevenii interceptarea convorbirilor

 

Pentru a beneficia pe deplin de facilităţile oferite de Skype, avem nevoie de o conexiune cât mai bună la internet, respectiv un set de căşti cu microfon şi webcam, dacă dorim să initiem şi apeluri video.

Configuraţia calculatorului trebuie să conţină cel puţin un procesor la 400MHz şi 128MB memorie RAM. Lista sistemelor de operare suportate cuprinde Windows XP, 2000, Vista şi mai noul Windows 7.

Începând cu Skype Free 5.1 apelurile video sunt iniţiate întodeauna la rezoluţie 640 x 480 pixeli, cu până la 30 de cadre pe secundă, dacă conexiunea la internet o permite.

Tags: