TeamViewer

30.05.2014
TeamViewer 9 este un program gratuit folosit pentru conexiuni remote deskop către PC-uri aflate la distanţă. Team Viewer nu necesită instalare şi poate fi utilizat imediat, introducând codul de identificare şi parola generată pe PC-ul la care vrem să ne conectăm.

TeamViewer 9 este un program gratuit folosit pentru conexiuni remote deskop către PC-uri aflate la distanţă. Team Viewer nu necesită instalare şi poate fi utilizat imediat, introducând codul de identificare şi parola generată pe PC-ul la care vrem să ne conectăm.

Putem folosi TeamViewer pentru accesarea de la distanţă a PC-ului de serviciu, lucrând de acasă ca şi cum am fi la birou, dar şi pentru intervenţii rapide la solicitarea unui prieten, rezolvând de la distanţă tot felul de probleme.

Gândit pentru a fi la fel de prietenos şi cu utilizatori fără cunoştinţe avansate de operare PC, Team Viewer permite stabilirea unei conexiuni remote desktop în doar câteva secunde. Tot ce trebuie făcut este ca persoana aflată la distanţă să lanseze programul TeamViewer şi să comunice celui care doreşte să se conecteze codul unic de sesiune generat în câmpul ID, respectiv parola de acces. Odată introduse datele de identificare ne putem conecta şi reconecta cu Team Viewer de ori câte ori este necesar, atât timp aplicaţia TeamViewer este activă pe PC-ul vizat.

Similar, Team Viewer poate fi folosit şi pentru a cere asistenţă, permiţând altei persoane să se conecteze printr-o sesiune remote. În acest caz repetăm paşii descrişi mai sus în ordine inversă, oferind codul de identificare şi parola generată în secţiunea Wait for session din interfaţa aplicaţiei.

TeamViewer 9 – principalele avantaje:

  • Suportă mai multe sesiuni remote desktop simultan, către PC-uri diferite. Fiecare sesiune conectată este grupată în propriul tab, uşor de gestionat în interfaţa apliaţiei.
  • Funcţie Wake-on-LAN, pentru pornirea de la distanţă a oricărui PC la care dorim să ne conectăm. Pentru a funcţiona, computerul respectiv trebuie să utilizeze TeamViewer şi să facă parte din aceeaşi reţea locală.
  • Sistem de autentificare în doi paşi, pentru securitate sporită. Team Viewer permite suplimentarea sistemului cu ID şi parolă de acces folosind încă un cod de securitate generat pe smartphone. Astfel, pentru conectare se introduce atât codul securitate cât şi parola obişnuită.
  • TeamViewer permite transferuri de fişiere, capturi de ecran şi partajarea clipboard-ului între PC-urile conectate. Opţional, cu Team Viewer putem transfera fişiere şi fără stabilirea unei conexiuni remote desktop, folosind opţiunea pentru trimitere fişiere prezentă în interfaţa aplicaţiei.
  • Permite folosirea de comenzi rapide, scurtături care permit conectarea la orice PC folosind doar un dublu click.
  • Permite vizionarea de conţinut video, redat în timp real de pe computerele conectate la distanţă prin sesiuni Team Viewer.

Instrument excelent pentru sesiuni remote desktop, TeamViewer 9 oferă întregul set de facilităţi descrise mai sus doar în versiune plătită, utilizatorii mai puţin pretenţioşi putând utiliza fără probleme şi versiunea TeamViewer 9 cu funcţionalitate de bază, disponibilă gratis pentru download.

Tags: