uTorrent

Autor: Daniel Ion 20.02.2014
uTorrent este unul dintre cei mai populari clienţi pentru reţeaua BitTorrent, disponibil în pentru utilizare în mod gratuit.

utorrentuTorrent este unul dintre cei mai populari clienţi pentru reţeaua BitTorrent, disponibil în pentru utilizare în mod gratuit.

uTorrent dispune de o interfaţă intuitivă, cu secţiuni care pot fi minimizate şi ascunse privirii atunci când nu avem nevoie de anumite funcţii ale aplicaţiei.

Programul dispune de setări pentru gestionarea lăţimii de bandă folosită la sarcini de download şi upload, pornirea şi oprirea fişierelor .torrent aflate în descărcare la anumite intervale de timp şi compatibilitate DHT cu reţeaua BitComet.

În reţelele unde traficul bittorrent este restricţionat, utilizatorii uTorrent pot activa funcţia pentru peer exchange cu alţi clienţi conectaţi şi criptarea protocolului de date, ocolind astfel limitările impuse de operatorul ISP.

Aspectul aplicaţiei poate fi personalizat prin utilizarea de skin-uri. Alături de limba engleză, interfaţa uTorrent poate fi redată şi în limba Română, precum şi alte limbi de circulaţie internaţională.

uTorrent dispune şi de o opţiune numită Portable Mode, care permite instalarea şi rularea aplicaţiei de pe un stick USB flash sau hard disk extern. În acest mod de lucru, toate fişierele de configurare şi sarcinile de download sunt păstrate suportul de memorie extern, fără a lăsa urme pe calculatorul de pe care lansăm aplicaţia uTorrent.

Lista facilităţilor disponibile în clientul uTorrent 3.4 mai conţine:

  • Funcţie Drop files to send
  • Sistem Torrent Ratings
  • Acces la servicii audio şi video streaming
  • Versiune online a interfeţei de utilizator, accesibilă de la distanţă prin intermediul unei conexiuni securizate.
  • Modul de chat pentru comunicarea în timp real cu alţi utilizatori BitTorrent
  • Acces la aplicaţii web, pentru extinderea funcţionalităţii uTorrent
  • Algoritm îmbunătăţit pentru alegerea surselor de download, ce măreşte vitezele de transfer şi previne atacurile de tip DDoS

Instalând uTorrent cu opţiunea Portable Mode permite rularea aplicaţiei de pe un stick USB. În acest mod, toate fişierele de configurare şi sarcinile de download sunt stocate pe suportul stick-ul USB respectiv, fără a lăsa urme pe calculatorul de pe care lansăm uTorrent.

uTorrent este disponibil si pentru dispozitivele mobile, avand versiuni pentru tabletele si telefoanele cu Android si iOS.

Chiar daca si-a schimbat proprietarul si a devenit ceva mai geroi din cauza noilor facilitati, uTorrent ramane cel mai folosit client de BitTorrent, nu doar din Romania, ci la nivel mondial.

Tags: