YouTube & Facebook Video – ClipGrab

Autor: Adrian Popa 09.11.2017
Gratuit de folosit, ClipGrab este o aplicaţie pentru download video YouTube şi Facebook, care funcţionează pe orice PC conectat la internet, fără implicarea unui serviciu online pentru download video

Gratuit de folosit, ClipGrab este o aplicaţie pentru download video YouTube şi Facebook, care funcţionează pe orice PC conectat la internet, fără implicarea unui serviciu online pentru download video.

Foarte simplu de folosit şi cu o interfaţă intuitivă, ClipGrab recunoaşte automat link-urile pentru download video imediat ce sunt adăugate în clipboard, un simplu click dat pe mesajul popup apărut pe taskbar la secţiunea System Tray punând automat clipul dorit pe lista de download.

Alternativ, putem introduce manual link-ul clipului YouTube în interfaţa aplicaţiei folosind operaţiuni copy/paste. Odată recunoscut, clipul YouTube ales pentru download poate fi descărcat pe hard disk folosind butonul „Grab this clip”. Aplicaţia oferă posibilitatea descărcării clipului selectat la calitate originală, sau oricare dintre rezoluţiile inferioare puse la dispoziţie de YouTube.

ClipGrab oferă şi opţiune pentru download muzică, YouTube fiind deja o destinaţie preferată pentru cei care vor să descopere muzică nouă. Practic, tot ce trebuie făcut pentru download MP3 este să selectăm formatul fişierului în „MP3 (audio only), aplicaţia asigurând conversia automată a clipului video la formatul suportat de orice MP3 player.

Dacă scopul este download Facebook video, procedeul este la fel de simplu: din interfaţa pentru web browser dăm click pe postarea Facebook video dorită pentru download, astfel încât clipul respectiv să fie redat în prim-plan. Următorul pas este selectarea link-ului din bara de adrese şi copierea acestuia în clipboard. Dacă link-ul a fost recunoscut de către aplicaţie, putem folosi butonul „Grab this clip” pentru download video direct pe hard disk a oricărui clip video Facebook.

Important de ştiut, download YouTube sau Facebook pentru vizionare offline folosind aplicaţia ClipGrab, fie că vorbim despre clipuri video YouTube sau muzica MP3, contravine regulilor de utilizare a serviciului pus la dispoziţie de Google, respectiv Facebook. În timp ce instalarea aplicaţiei ClipGrab este permisă, folosirea acesteia în scopuri care încalcă legea drepturilor de proprietate intelectuală cade exclusiv în responsabilitatea utilizatorilor.