Counter Strike 1.6

Autor: George Adrian Olteanu 03.11.2010
Counter Strike 1.6 este un MOD al binecunoscutului joc Half-Life, ce face parte din clasa titlurilor First-Person Shooter tactic.

Download CS 1.6

CS 1.6 este un MOD al binecunoscutului joc Half-Life, ce face parte din clasa titlurilor First-Person Shooter tactic.

Încă de la lansare, în anul 2002, CS 1.6 s-a bucurat de o popularitate incredibilă în rândul pasonaţilor de jocuri First Person Shooter, devenind din luna mai a anului 2006 cel mai jucat FPS din lume.

CS 1.6 este conceput pentru a fi jucat în reţeaua locală (LAN), sau apelând unul din numeroase servere dedicate disponibile în internet. Jucătorii pot alege să joace ca terorişti, sau forţele speciale anti-tero, fiecare grupare având patru tipuri de jucători diferiţi.

Tipurile de joc oficiale sunt Hostage Rescue, Bomb Refusal, şi Assasination, însă neoficial lista este cu mult mai mare, fiind limitată numai de imaginaţia colectivului de entuziaşti ce se ocupă de extinderea şi îmbunătăţirea MOD-ului original.

De-a lungul timpului, jocul Counter Strike şi-a generat propria cultură, formată din jucători profesionişti organizaţi în cadrul unor clanuri şi ligi de CS 1.6, cei mai profilici dintre aceştia obţinând beneficii financiare consistente de pe urma pasiunii pe care o au faţă de acest joc.

Deşi la origini Counter Strike este un simplu MOD pentru un joc de altfel nu foarte strălucit, succesul de care acesta s-a bucurat a atras în jurul său o adevărată comunitate de scripteri şi modderi, ce au revigorat constant atmosfera de joc prin noi şi noi inovaţii, menite să alunge plictiseala. Acestea pot fi simple îmbunătăţiri menite să aducă o mai bună flexibilitate şi un control mai bun administratorilor împotriva încercărilor jucătorilor de a trişa, până la hărţi complete de joc, ce oglindesc locaţii imaginare sau din lumea reală.

Trebuie ştiut că pentru a juca CS 1.6 trebuie să aveţi instalat jocul original Half Life, produs de Valve. Pachetul Half-Life/Counter-Strike poate fi achiziţionat via Steam pentru 7.99 euro.

Download CS 1.6