Picasa 3.9

12.12.2011
Picasa 3.9 este un program gratuit de editare a imaginilor, care ne permite să distribuim conţinut direct în reţeaua Google+.

Picasa 3.9 este un program gratuit de editare a imaginilor, care ne permite să distribuim conţinut direct în reţeaua Google+.

Dacă aveţi profil de utilizator în reţeaua de socializare Google +, puteţi folosi Picasa 3.9 pentru a distribui colecţia de imagini şi videoclipuri direct în cercurile de prieteni de pe Google +. Prietenii care nu au încă un cont Google + nu sunt uitaţi, aceştia fiind înştiinţaţi prin intermediul unui mesaj e-mail de conţinutul pe care l-aţi distribuit şi îl pot viziona fără a fi nevoiţi să se înscrie în reţea.

Imaginile încărcate cu Picasa 3.9 pot primi etichete cu numele fiecărei persoane din fotografie. Această funcţie este disponibilă chiar dacă nu ne înscriem la Google+ .

Picasa 3.9 ne pune la dispoziţie o colecţie generoasă cu efecte de editare a fotografiilor, împărţite în patru categorii: Basic Fixes, Tuning, Effects şi Picnik Effects.

Din secţiunea Basic Fixes putem aplica corecţii rapide colecţiei de poze, prin decuparea imaginilor şi ajustarea valorilor pentru contrast şi culoare, respectiv filtre pentru retuşarea automată a pozelor.

Tab-ul Tuning permite ajustarea condiţiilor de iluminare şi culoare, pentru obţinerea unor imagini de mai bună calitate.

Secţiunea Effects pune la dispoziţie nu mai puţin de 12 filtre de imagine: Sharpen, convert to sepia, black and white, warm the photo, apply tint, saturate the colors şi altele.

Colecţia Picnik Effects permite obţinerea de poze mai expresive, cu aspectul filmelor de cinema, poze de epocă, film infraroşu sau alte efecte.

Aceasta este versiunea pentru platforma Windows a aplicaţiei Picasa 3.9, compatibilă cu sistemele de operare Windows 7/ Vista/2000 şi XP.

Tags: