Winamp 5.8 (2018)

24.10.2018
Winamp, celebra aplicaţie de redare audio pentru PC, a fost relansată. Noua versiune Winamp 5.8 este adaptată la modul în care consumăm conţinut în zilele noastre.

Winamp, celebra aplicaţie de redare audio pentru PC, a fost relansată. Noua versiune Winamp 5.8 este adaptată la modul în care consumăm conţinut în zilele noastre.

Deţinătorul licenţei, compania Radionomy, a confirmat pregătirea unei noi versiuni numite „Winamp 6” disponibilă exclusiv pentru platformele mobile iOS şi Android. Utilizatorii desktop primesc un update pentru player-ul vechi, Winamp 5, care însă nu include tot ceea ce are de oferit aplicaţia de mobil.

Radionomy a cumpărat Winamp în 2014, la un an după ce ultima versiune oficială de Winamp 5 a fost lansată pe piaţă. Depăşită de vremuri, Winamp pierduse deja lupa cu alternative precum iTunes şi servicii de streaming ca Spotify, mult mai populare datorită conţinutului proaspăt uşor accesibil uşor accesibil online.

Winamp oferă în schimb o alternativă pentru redarea fişierelor stocate local, descărcate de pe internet sau salvate de pe CD-uri audio.

Primul update oficial după mai mulţi ani, Winamp 5.8 oferă compatibilitate mai bună cu Windows 10 şi acces la toate funcţiile care erau în trecut blocate sub Winamp Pro, versiunea plătită a player-ului de muzică. Din păcate, Winamp 6 pentru desktop nu este în acest moment în plan, întrucât în acest spaţiu Radionomy consideră că lupta este deja pierdută.

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult