Microsoft Office Professional 2007

21.02.2009
Microsoft Office Professional 2007 este ultima versiune lansata si vine in ajutorul nostru cu o interfata imbunatatita, pentru a putea crea documente mai rapid, mai simplu si intr-o modalitate mai intuitiva.

Microsoft Office este un pachet de programe oferit de Microsoft Corporation, insotit de o aplicatie pentru accesarea lor cat mai facila. Microsoft Office Professional 2007 este ultima versiune lansata si vine in ajutorul nostru cu o interfata imbunatatita, pentru a putea crea documente mai rapid, mai simplu si intr-o modalitate mai intuitiva.
Din suita de programe oferita de Microsoft Office Professional 2007 putem aminti:

  • Microsoft Office Word 2007
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office Accounting Express 2007
  • Microsoft Office Publisher 2007
  • Microsoft Office Acces 2007

Tot ca o imbunatatire a programului, Microsoft a integrat formatul PDF in Microsoft Office 2007, astfel se pot crea o varietate de documente ce pot fi vizualizate si direct tiparite din aplicatiile Office.

Office 2007 a adus ca noutate majoră interfaţa numită Ribbon. S-a renunţat astfel la clasicele bare de butoane şi s-a optat pentru o organizare pe tab-uri a celor mai importante funcţii. Tot la nivelul interfeţei a fost adoptat butonul Office, similar butonului Start din Windows. Acesta deschide un meniu cu funcţiile de bază, precum Save sau Print.

Cu această ocazie a fost introdus formatul de fişiere Office Open XML. Fişierele salvate in Word au devenit din doc, docx, cele create cu Excel din xls au devenit xlsx şi aşa mai departe. Practic, conţinutul fişiereului salvat a fost compactat, reducandu-i astfel dimensiunea. Poţi vedea chiar ce conţine acel fişier schimdu-i extensia in zip, de exemplu.

O altă noutate a fost suportul pentru fişiere PDF, Această funcţie a fost promisă de la bun început, dar a ajus în Office 2007 abia odată cu Service Pack 2. Asta din cauza unor neînţelegeri cu cei de la Adobe, care au creat formatul PDF. Odată cu introducerea acestei funcţii, utilizatorii au posibilitatea de a salva fişierele in format PDF.

Cum era şi normal, toate programele din suita Office 2007 au primit diverse imbunătăţiri, dar nimic revoluţionar. De exemplu, în Word, a fost îmbunătăţită funcţia de căutare. Nu mai este o simplă fereastră, ci o coloană laterală care subliniază zonele din text unde apar cuvintele căutate.

Din aceasta pagină puteţi faci download la Office 2007.