CCleaner free

Autor: Cătălin Niţu 04.07.2018
Cu CCleaner poţi economisi spaţiu de stocare preţios pe SSD-ul tău şi îndepărta orice urme care ar dezvălui ce website-uri vizitezi, sau ce fişiere ai accesat în ultima perioadă.

Cu CCleaner poţi economisi spaţiu de stocare preţios pe SSD-ul tău şi îndepărta orice urme care ar dezvălui ce website-uri vizitezi, sau ce fişiere ai accesat în ultima perioadă.

CCleaner  se numără printre cele mai eficiente aplicaţii gratuite pentru curăţarea rapidă a fişierelor nedorite care împânzesc sistemul de operare Windows şi aplicaţiile instalate. Aplicaţia poate elimina o varietate impresionantă de fişiere temporare asociate cu sistemul de operare Windows, programe de editare text şi imagine, precum şi majoritatea browserelor web.

Un avantaj important al lui CCleaner este interfaţa uşor de utilizat. Deşi rolul aplicaţiei este destul de complex, utilizatorul nu este încurcat cu setări greu de înţeles. Tot ce trebuie făcut este să apăsăm câteva butoane, iar de restul se va ocupa CCleaner în mod automat.

CCleaner oferă facilităţi cum ar fi scanarea şi eliminarea fişierelor duplicat, spre exemplu poze şi melodii dublate accidental la copierea pe hard disk.

Utilă pentru eliminarea „dovezilor”, funcţia Drive Wiper asigură distrugerea definitivă a datelor rămase în porţiunile de spaţiu aparent liber, create după ce renunţăm la fişierele nedorite folosind comanda de ştergere.

Modulul Startup Manager permite inventarierea programelor configurate să pornească odată cu sistemul de operare, simpla debifare a celor neesenţiale putând îmbunătăţi viteza de pornire Windows şi consumul de memorie RAM.

De optimizarea performanţei Windows se ocupă şi funcţia Registry Cleaner, responsabilă cu îndepărtarea urmelor rămase după dezinstalarea aplicaţiilor nedorite.

Disponibil gratuit pentru download CCleaner are şi o variantă plătită numită CCleaner Professional, care oferă în plus facilităţi pentru monitorizarea sistemului de operare şi browser-ul web.

Tags: