Windows 8 Developer Preview

Aceasta este prima versiune publica de Windows 8.

Windows 8 este gata de download, disponibil în prima versiune oficială de prezentare.

Windows 8 Developer Preview este oferit în versiuni pe 32 şi 64 biţi, ce pot fi instalate şi utilizate în mod gratuit până la data de 11 martie 2012.

Cerinţele de sistem sunt următoarele:

  • Procesor pe 32-bit (x86) sau 64-bit (x64), tactat la minim 1GHz
  • 1 GB memorie RAM pentru versiunea pe 32 biţi şi 2 GB RAM pentru cea de 64 biţi
  • 16 GB spaţiu de stocare pentru versiunea pe 32 biţi şi 20GB pentru cea de 64 biţi
  • Interfaţă grafică compatibilă DirectX 9, cu suport WDDM 1.0
  • Pentru a beneficia pe deplin de funcţionalitatea interfeţei touch este necesară prezenţa unui ecran tactil, compatibil cu gesturi multi-touch

Windows 8 Developer Preview poate fi instalat în versiune Clean Install, pe o partiţie ce nu găzduieşte deja alt sistem de operare, sau alegând opţiunea Upgrade pentru înlocuirea sistemului de operare actual (Windows 7, Vista sau XP).

Opţiunea Upgrade poate selectată şi pornind procesul de instalare din Windows, având avantajul de a păstra intacte conturile de utilizator actuale şi fişierele utilizatorului.

Windows 8 Developer Preview este disponibil pentru download sub forma unui fişier imagine (.ISO), al cărui conţinut trebuie transferat pe suport DVD înainte de începerea procesului de instalare. Această operaţiune poate fi îndeplinită folosind aplicaţii ca Windows Disk ImageBurner sau Nero BurnLite 10 Free.

Tags: