inSpectre

Autori: Adrian Popa, Go4it.ro 17.01.2018
inSpectre permite dezactivarea patch-urilor de securitate pentru vulnerabilităţile Meltdown şi Spectre, readucând PC-ul la performanţele iniţiale

Gratuit pentru platforma Windows, utilitarul inSpectre verifică dacă patch-urile necesare pentru corectarea vulnerabilităţilor Meltdown şi Spectre au fost instalate, cât şi dacă performanţele PC-ului au fost diminuate de acestea. Aplicaţia permite apoi readucerea PC-ului la starea de dinaintea instalării path-urilor pentru Meltdown şi Spectre, cu preţul anulării beneficiilor oferite de acestea la partea de securitate. 

Bine de ştiut, PC-urile de generaţie recentă dispun de facilităţi care ameliorează impactul asupra performanţelor. Beneficiile aduse la partea de securitate sunt însă mult mai greu digerabile în cazul PC-urilor echipate cu procesoare mai vechi, pierderea de performanţă putând afecta productivitatea utilizatorilor. 

Pentru a beneficia de protecţie completă împotriva exploit-urilor Meltdown/Spectre este necesar ca PC-urile vulnerabile să primească atât patch-uri sofware cât şi actualizări de BIOS, furnizate de producătorul echipametului.

Tags: