Nero Burning ROM 12

Autor: Liviu - Andrei Mihai 25.09.2012
Cu Nero 12 putem realiza compilaţii CD/DVD şi Blu-ray , selectând din interfaţa aplicaţiei fişiere stocate pe hard disk, folosind simple operaţiuni drag-and-drop.

Cu Nero 12 putem realiza compilaţii CD/DVD şi Blu-ray , selectând din interfaţa aplicaţiei fişiere stocate pe hard disk, folosind simple operaţiuni drag-and-drop.

Nero Burning ROM 12 permite crearea de copii de siguranţă pentru discurile originale pe care le deţinem, sau duplicarea conţinutului acestora în fişiere imagine salvate pe hard disk. Nero 12 poate lucra cu fişiere .CUE, .ISO şi .IMG, respectiv formatul propriu NRG.

Nero 12 pune la dispoziţie şi o funcţie backup, ce permite realizarea de copii incrementale (la anumite intervale de timp) pentru datele stocate în calculator, dar şi copii 1:1 pentru întregul hard disk. În afară de discuri optice, putem alege ca destinaţii de backup şi dispozitive NAS (Network Attached Storage).

Securizarea datelor copiate pe suport CD/DVD sau Blu-ray este asigurată de funcţia SecurDisk, responsabilă de criptarea informaţiilor copiate, ce devin accesibile numai după furnizarea parolei de acces. Sistemul de protecţie SecurDisk include şi un mecanism pentru garantarea integrităţii datelor, capabil să emită alerte la detectarea unui mediu predispus la a se defecta sau deteriorat, îndrumând copierea conţinutului acestuia pe un alt mediu de stocare.

Funcţia DiskSpan este inclusă pentru gestionarea colecţiilor voluminoase de fişiere, sau fişiere prea mari pentru a încăpea pe un singur disc. DiskSpan desparte automat fişierele în secţiuni ce pot fi acomodate în capacitatea de stocare disponibilă şi asigură recombinarea fişierelor originale pe hard disk.

Alături de discuri cu date, Nero 12 permite şi realizarea de compilaţii video din filmuleţele stocate pe hard disk. Sunt acceptate inclusiv secvenţe filmate cu camere video Full HD. Fişierele pot fi arhivate folosind profilul AVCHD, păstrând calitatea originală şi fără a necesita procesarea suplimentară cu aplicaţia Nero Recode.

Nero Burning ROM 12 poate fi instalat în versiune Trial şi utilizat gratis timp de 15 zile, după care este necesară achiziţionarea unei licenţe.

Tags: