Spybot Anti-Beacon for Windows 10, Windows 7 şi Windows 8/8.1

Spybot Anti-Beacon împiedică colectarea de informaţii despre utilizatorii Windows 10 şi trimiterea acestora către Microsoft

Oferit de Safer Networking, creatorul celebrului program anti-spyware Spybot – Search & Destroy, Anti-Beacon are rolul de a împiedica colectarea de informaţii despre utilizatorii Windows şi trimiterea acestora către Microsoft.

Cu sau fără ajustarea setărilor pentru cofidenţialitate, Windows 10 este mereu în contact cu Microsoft, schimburile de informaţii făcute cu serverele companiei creând suspiciuni printre utilizatori şi organizaţiile preocupate de protejarea dreptului la intimitate. Complicând lucrurile şi mai mult, Microsoft a anunţat că Windows 7 şi Windows 8 vor primi aceleaşi funcţii de ˝spionare„ a utilizatorilor introduse de Windows 10.

Din fericire problema poate fi rezolvată acum foarte uşor cu Anti-Beacon, un utilitar care dezactivează acele funcţii din Windows 10 care permit comunicarea de informaţii către Microsoft.

Pentru obţinerea efectului dorit, Spybot Anti-Beacon nu trebuie pornit decât o singură dată. După folosirea butonului Immunize putem inspecta în interfaţa aplicaţiei starea de funcţionare a componentelor Windows dezactivate:

  • Telemetry Hosts
  • Telemetry Services
  • Consumer Experience Improvements Program
  • Application Impact Telemetry
  • Steps Recorder
  • Wi-Fi Sense
  • Apps using advertising ID
  • P2P Windows Updates outside local network.

În caz de probleme, putem readuce sistemul la starea iniţială folosind butonul Undo.

Disponibil gratuit pentru download, Spybot Anti-Beacon for Windows 10, Windows 7 şi Windows 8/8.1 poate fi utilizat şi fără instalare pe hard disk, descărcând versiunea portabilă a aplicaţiei.

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult