Windows 8 Release Preview

Windows 8 Release Preview îmbunătăţeşte semnificativ experienţa oferită de ediţia Consumer Preview, aducând un plus de eleganţă şi rafinament sistemului Windows 8.

Windows 8 Release Preview îmbunătăţeşte semnificativ experienţa oferită de ediţia Consumer Preview, aducând un plus de eleganţă şi rafinament sistemului Windows 8.

Foarte aproape de forma finală de prezentare, Windows 8 Release Preview ne oferă o imagine de ansamblu pentru cum va arăta sistemul de operare Windows 8 la momentul lansării oficiale, eveniment ce ar trebui să aibă loc înaine de sfârşitul acestui an.

Dacă Windows8 Consumer Prevew era mai degrabă o improvizaţie, rezultată dintr-un amestec de idei şi concepte încă neajunse la maturitate, versiunea Release Preview ne apropie foarte mult de produsul final, aşa cum ar trebui să arate în viziunea echipei de dezvoltare a Microsoft.

Apreciat de fanii tabletelor şi criticat de adepţii sistemului Windows clasic, noul mod de prezentare a interfeţei Metro, împreună cu sistemul de gesturi touch folosit pentru interacţiunea cu aplicaţiile, au primit multe îmbunătăţiri în Windows 8 Release Preview. Interfaţa Metro are mai puţine inconsistenţe, este mai elegantă, iar sistemul de gesturi touch a fost reorganizat pentru mai multă uşurinţă şi eficienţă în utilizare.

O noutate care cu siguranţă va fi apreciată de către cei care nu dispun încă de un PC prevăzut cu ecran touch, este posibilitatea de a folosi gesturi touch aplicate cu ajutorul trackpad-ului. Microsoft speră ca prin această schimbare să convingă şi acei utilizatori descurajaţi iniţial de interfaţa Metro, mult prea greu de folosit cu un simplu mouse.

În noua formă de prezentare, aplicaţiile Metro din Windows 8 Release Preview arată mai bine, sunt mai uşor de navigat şi folosit, iar experienţa în ansamblu pe care ne-o pot oferi este îmbunătăţită.

Deşi părerile sunt împărţite, şi experienţa Desktop clasică a fost îmbunătăţită. Atunci când este minimizată, interfaţa Metro consumă mai puţine resurse, iar multe din elementele specifice interfeţei touch au fost ajustate pentru a interfera mai puţin cu mediul Windows clasic.

Per total, chiar dacă nu diferă radical de versiunea Consumer Preview, Windows 8 Release Preview este mult mai bine finisat, cu mai puţine bug-uri şi funcţionalitate superioară.

Deşi încă nu este gata să înlocuiască complet o instalare de Windows 7, Windows 8 Release Preview merită încercat, instalat pe o partiţie dedicată de pe harddisk, sau testat cu ajutorul aplicaţiei de virtualizare Virtual Box.

Tags: