WinRAR free

Autor: Aurelian Mihai 06.07.2018
WinRAR unul dinte cele mai bune arhivatoare free, apreciat pentru viteza la arhivare/dezarhivare

WinRAR unul dinte cele mai bune arhivatoare free, apreciat pentru viteza la arhivare/dezarhivare

Pe lângă obişnuitele arhive RAR şi ZIP, WinRAR poate extrage conţinutul şi altor formate de arhive: ZIPX, ARJ, ACE, LZH, TAR, GZip, UUE, BZIP2, LZMA, PPMdCAB, Z şi 7-Zip. WinRAR suportă inclusiv arhive 7zip multi-volum (.7z.001, .7z.002, …).

WinRAR dispune de un motor de compresie optimizat pentru procesoare multi-core de ultimă generaţie, capabil să exploateze setul de instrucţiuni AES-NI pentru a spori performanţele la criptarea şi decriptarea arhivelor de fişiere.

Datele pot fi securizate folosind cheie pe bază de parolă, în arhive criptate cu algoritm AES pe 128 biţi. WinRAR pune la dispoziţie şi un manager de parole, în sprijinul unei gestionări mai uşoare a colecţiei de parole utilizate.

Aplicaţia suportă parametrul -ai (Attribute Ignore), folosit pentru suprimarea oricăror parametrii de arhivare predefiniţi (calea unde să fie extrase fişierele, setarea de atribute system, hidden şi read-only), dând astfel un plus de siguranţă la extragerea fişierelor din arhive cu provenienţă incertă.

Lista de facilităţi mai cuprinde un modul SFX pentru crearea de arhive al cărei conţinut poate fi extras chiar şi pe calculatoare ce nu au instalată aplicaţia WinRAR, cu opţiuni pentru crearea de arhive multi-volum.

 

Tags: