Google va încerca să facă de râs site-urile care se încarcă greu în browserul Chrome, lăsând la vedere performanţele acestora

13.11.2019
Google va încerca să facă de râs site-urile care se încarcă greu în browserul Chrome, lăsând la vedere performanţele acestora

Parte din iniţiativa companiei de a face internetul mai rapid la nivel global, Google va începe să tachineze dezvoltatorii web care nu depun suficiente eforturi pentru optimizarea site-urilor administrate, înlocuind animaţia standard afişată la încărcarea paginilor cu afirmaţii care nu lasă loc de interpretări.

Astfel, la vizitarea unui website slab optimizat, care îşi lasă în mod frecvent utilizatorii să aştepte pentru încărcarea fiecărei pagini, browserul Chrome va afişa un mesaj de genul „De obicei se încarcă mai greu” redat împreună cu o animaţie sugestivă, în ideea ca utilizatorii să ştie de la bun început că nu browserul web sau conexiunea la internet este de vină pentru aşteptarea prelungă. Idea este ca expunând mai vizibil neajunsurile fiecărui site, Google să motiveze corectarea acestora cu mai multă convingere din partea administratorilor web.

Continuând acţiunea de motivare a dezvoltatorilor web, Google Chrome va da site-urilor bine optimizate o bară de încărcare de culoare verde. Însă strategia pasiv-agresivă de motivare duce mai departe de aparenţe, site-urile cu încărcare rapidă şi interfaţă bine optimizată pentru afişarea pe diferite categorii de dispozitive primind şi alte „favoruri”, cum ar fi prioritate la afişare în listele cu rezultate Google Search.

Cât despre mesajele pentru site-urile cu timpi mari de aşteptare la încărcarea paginilor, avertizările vor fi personalizate şi în funcţie de tipul dispozitivului folosit şi viteza conexiunii la internet, apărând mai des în prezenţa unor condiţii potrivnice de acces la internet.

În ce priveşte opţiunile disponibile administratorilor web care doresc să îndrepte problemele semnalate, Google pune la dispoziţia acestora două seturi de unelte, PageSpeed Insights şi Lighthouse tools, la care pot apela pentru a determina exact ce anume trebuie modificat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult