YouTube introduce noi reguli impotriva clipurilor incarcate pentru a hartui sau ameninta alte persoane

YouTube introduce noi reguli impotriva clipurilor incarcate pentru a hartui sau ameninta alte persoane

Platforma de socializare gratuita si liber de folosit, YouTube a fost mereu teren fertil pentru abuzuri de orice fel, incepand cu filmulete care surprind intamplari nefericite din curtea scolii si pana la abuzuri mult mai grave, cum ar fi propaganda terorista, hartuire si violuri transmise pentru a umili si mai mult victima. O alta tema extrem de poulara este denigrarea publica a altor persoane, prin publicarea de imagini compromtatoare si clipuri care redau amenintari mai mult sau mai putin directe.

Incercand sa adreseze mai bine problema, aadministratorii YouTube anunta ca „nu vor mai permite distribuirea de continut care profaneaza insulte la adresa unei persoane sau grup de persoane pe seama unor atribute protejate cum ar fi rasa, orientarea sexuala sau modul de exprimare”. Noile reguli se aplica pentru toti utilizatorii YouTube, indiferent daca acestea sunt persoane publice, aautori YouTube recunoscuti sau utilizatori obisniuti.

In timp ce administratorii YouTube au fost mereu prompti cu inlaturarea continutului care reprezinta atacuri la persoana si amenintari cu violenta, din sectiunea de cometarii, acelasi lucru nu poate fi spus si despre clipurile propriuzise, analizarea si excluderea acestora fiind realizata doar in urma raportarilor direct, proces care poate dura ore sau zile.

Printe formele de continut interzis se numara si clipuri care simuleaza sau sugereaza acte de violenta indreptate catre un individ sau grup de persoane, administratorii YouTube urmand sa analizeze mai atent acest tip de abuzuri.

Noile sanctiuni nu se opresc la eliminarea continutului de pe YouTube, consecinte serioase existand si pentru autori, incepand cu avertizari pentru faptele unice, demonetizarea veniturilor din publicitate rezultate prin programul YouTube Partner, ajungand pana la stergerea completa a paginii de YouTube.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult