Huawei pregăteşte MediaPad M7, o tabletă de productivitate cu ecran perforat

21.10.2019
Huawei pregăteşte MediaPad M7, o tabletă de productivitate cu ecran perforat

Huawei şi Samsung sunt ultimii producători de tablete cu Android care însă mai încearcă să lanseze şi produse din gama high-end, care să poată oferi o experienţă de utilizare de calitate în cazuri de utilizare mai avansate, precum productivitate sau muncă în spaţiul creativ. Chiar dacă Huawei a prezentat modelul MediaPad M6 în urmă cu doar câteva luni, se pare că un model MediaPad M7 cu un nou design este foarte aproape, aceasta fiind prima tabletă echipată cu un display perforat, conform primelor leak-uri.

Primele telefoane cu ecran perforat au apărut la sfârşitul anului trecut în China, însă abia în 2019 acest design a apărut pe câteva alte dispozitive. Cele mai populare modele echipate cu ecrane perforate sunt modelele Samsung Galaxy S10 şi Note10, însă producătorii nu au adoptat acest design la fel de repede precum notch-ul. Astfel, lansarea unei tablete cu un decupaj pentru cameră într-un colţ pare să fie o decizie foarte ciudată.

În primul rând, tabletele sunt deja dispozitive destul de mari, iar spaţiul în plus ocupat de o cameră frontală nu este extrem de mare raportat la întregul corp. Astfel, o ramă puţin mai groasă nu este o problemă în design. Apoi, camera va putea fi folosită confortabil doar într-o singură orientare , întrucât aceasta ar putea fi acoperită de mânile care ţin tableta dacă aceasta este ţinută la 180 de grade, cu camera în jos.

Conform fotografiilor neoficiale care au ajuns pe internet, MediaPad M7 va fi livrat cu compatibilitate c două accesorii de productivitate: o tastatură şi un stylus care se ataşează magnetic în partea de sus, asemeni Apple Pencil 2 pe noile modele iPad Pro. Nici acest model nu este aşteptat cu un jack pentru căşti, iar având în vedere design-ul frontal şi spatele metalic de pe spate, se pare că nu integrează nici un senzor de amprentă tradiţional. S-ar putea ca acesta să fie integrat în ecran.

Din punct de vedere al componentelor hardware, Huawei ar putea folosi noua platformă Kirin 990, 8 GB memorie RAM şi 256 GB stocare internă. Lansarea acestui model este însă incert. S-ar putea ca MediaPad M7 să fie disponibil doar în China, echipat cu EMUI 10 fără aplicaţii Google. De altfel, data lansării este de asemenea incertă. Zvonurile spun că tableta ar putea debuta alături de Honor V30, care va fi prezentat foarte curând sau abia peste câteva luni în cadrul târgului MWC din Barcelona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult