Surface Laptop 3 ar putea fi cel mai reparabil model Surface de până acum

24.10.2019
Surface Laptop 3 ar putea fi cel mai reparabil model Surface de până acum

Încă de la evenimentul de lansare, Microsoft a lăudat noul model Surface Laptop pentru modul convenabil în care poate fi accesat pentru reparaţii, asta după ce gama de tablete Surface a fost aspru criticată pentru construcţia aproape imposibil de demontat în centre de service obişnuite.

În timp ce majoritatea laptopurilor suportă într-o măsură mai mică sau mai mare intervenţii pentru repararea sau înlocuirea anumitor subansamble, portabilele Surface sunt de notorietate pentru lipsa oricăror opţiuni de remediere a defectelor, carcasa asamblată prin lipire cu adezivi puternici fiind practic distrusă la demontare.

Din fericire, lucrurile se schimbă pentru Surface Laptop 3, Microsoft decizând să arate că poate livra şi laptopuri ultra-subţiri care pot fi reparate fără prea multe complicaţii.

Inspectat de specialiştii iFixit, Surface Laptop 3 permite accesarea componentelor interne prin simpla ridicare a tastaturii fixată pe conturul carcasei folosind şuruburi tradiţionale şi cleme de prindere.

În mod surprinzător, noul portabil permite înlocuirea rapidă a tastaturii, trackpad-ul, dar şi alte componente precum dispozitivul de stocare SSD. Totuşi, cei care speră să facă din portabilul achiziţionat unul şi mai puternic prin upgrade-ul componentelor vor fi dezamăgiţi să găsească memoria RAM integrată pe placa electronică.

În mod surprinzător, deşi a depus eforturi considerabile pentru a face noul Surface Laptop 3 uşor demontabil, echipa de proiectare nu a găsit o soluţie şi pentru detaşarea mai simplă a acumulatorului. Acesta este în continuare fixat cu adeziv puternic şi poate cauza deformarea carcasei, dacă operaţiunea nu este făcută în mod profesionist.

Trecând de la un scor de 0 la 5 puncte pentru reparabilitate în clasamentul iFixit, Surface Laptop 3 devine mai atractiv pentru utilizatorii interesaţi de perspectiva folosirii acestui portabil şi după expirarea perioadei de garanţie, reparaţiile fiind teoretic posibile şi fără ajutorul tehnicienilor Microsoft.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult