Mitsubishi pregăteşte playerul Blu-ray 3D pentru 2008

24.08.2007
Mitsubishi pregăteşte playerul Blu-ray 3D pentru 2008

Mitsubishi a prezentat o nouă tehnologie de redare a imaginilor în mod 3D, la care lucrează de ceva timp. Scopul ei este de a face disponibilă imaginea 3D pentru consumatorul de rând.

Jurnaliştii prezenţi la eveniment au fost impresionaţi de ochelarii 3D primiţi şi de calitatea clipurilor prezentate. Aceste secvenţe video au fost realizate special pentru vizualizare 3D, insă Mitsubishi a anunţat că încearcă dezvoltarea unei tehnologii ce va trasforma filmele 2D în 3D, pe care o va integra pe un player Blu-ray probabil începând cu anul 2008. Aşadar, în curând imagini HD tridimensionale vor fi disponibile publicului larg, mai ales că Mitsubishi se află în tratative cu un producător de console pentru a instala tehnologia 3D pe acestea. Mai mult ca sigur e vorba despre PlayStation-ul 3 de la Sony.

Rămâne de văzut cum vor reuşi cei de la Mitsubishi să transforme imaginea 2D în 3D. Mai mult ca sigur, se vor folosi pentru vizualizare ochelari speciali.

Albian 3D

Lupta pentru a oferi conţinut 3D consumatorului de rând este acerbă, Samsung şi Philips la rândul lor fiind implicaţi în domeniu, ultimii chiar încercând să integreze imaginea 3D direct în monitor, fără a mai trebui ca utilizatorul să folosească ochelari 3D. Probabil vor mai trece ceva ani până când vom putea avea în casele noastre ecrane dotate cu tehnologie de redare a imaginilor 3D, dar un lucru e sigur: zilele 2D-ului sunt numărate.

Ochelari 3D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News