Moun, cel mai performant sistem audio al momentului

11.05.2007
Moun, cel mai performant sistem audio al momentului

Două nume mari, unul din lumea designului, Ross Lovegrove, si celălalt din industria audio, KEF, şi-au unit eforturile pentru a alcătui un sistem audio care se vrea a fi cel mai performant astfel de dispozitiv creat vreodată. Rezultatul poartă numele de Moun.

Denumirea are conotaţii ştiinţifice dar şi tehnologice. Un „Moun” în fizică reprezintă o particulă elementară încărcată cu energie, aflată în continuă mişcare. Originar a fost numită „mu moun”, iar termenul „Mu” în dialectele Zen Budiste desemnează răspunsul unei întrebări la care nu se poate răspunde. Care ar fi întrebarea în acest caz? Probabil ceva de genul: „Există un sistem audio mai performant decât Moun?”

MounPentru că Moun este un cu adevărat exclusiv, impresionând atât prin estetică, cât şi prin performanţe. Din punct de vedere al designului, vorbim de un corp acustic de peste 2 metri înălţime, turnat complet din aluminiu. Forma ciudată îmbină atât principiile frumosului, impuse de Lovegrove, cât şi o construcţie a incintelor interioare destinată obţinerii unui sunet de o calitate cât mai apropiată de perfect. Şi pentru a atinge această calitate acustică superlativă sunt folosite 4 boxe în fiecare corp: un tun de bass, două boxe pentru sunete medii şi un tweeter pentru înalte.

Forma desavasitaMoun va fi lansat de către KEF şi Ross Lovegrove în această lună, în cadrul expoziţiei ‘FUORI’ Salone del Mobile di Milano. Astfel, Sala del Cenacolo din Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia va afişa, într-o atmosferă de epocă, încărcată de istorie, unul din cele mai peformante sisteme audio existente la ora actuală, dacă nu cel mai de seamă. O gală pe masură, corelată cu un spectacol inpresionant de sunet şi lumini, a fost concepută de acelaşi Lovegrove, pentru ca ceremonia de lansare să fie pe măsura calităţilor sistemului Moun.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News