Penthouse de milioane

27.11.2007
Penthouse de milioane
Gaming room

Cea mai mare aglomerare de tehnologie se afla insa in camera pentru jocuri video (gaming room). Doua scaune luate parca din cockpit-urile masinilor de Formula 1 au fost instalate unul langa celalalt si inzestrate cu boxe surround. Intre scaune se afla „motoarele" celor doua monoposturi: doua computere Dell XPS cu procesoare Intel Core 2 Extreme create special pentru gaming. In aceeasi camera, un computer Alienware Area-51 m9750 demonstreaza imersiunea 3D cu ajutorul unui procesor Intel Core 2 Duo in jocul Enemy Territory: Quake Wars.

Asta nu e tot. Si-au mai facut loc in spatiu notebook-urile HP Pavilion HDX si Asus G2S, dar si computerele desktop Alienware Area 51-7500 si HP Blackbird 002 destinate in special maniacilor de gaming. Am descris un loc in care dependentii de „high score" si-ar putea pierde mintile.

Dormitorul e un pic mai aerisit. Pe cele doua noptiere de langa pat s-au asezat tot atatea notebook-uri capabile sa redea filmele HD in format Blu-ray (Sony VAIO AR590E) si HD DVD (Toshiba Qosmio G45). In baie te intalnesti cu o plasma de toata frumusetea imaginii in „persoana" modelului Elite PRO-950HD KURO de la Pioneer.

Are diagonala de 42 de inci si isi regleaza automat parametrii imaginii in functie de luminozitatea ambientala. Ca sa nu te plictisesti in timp ce te relaxezi in cada, iei la butonat un UMPC (Ultra Mobile PC) Samsung Q1 Ultra, care poate controla de la distanta set top box-ul Slingbox, un echipament cu care receptionezi televiziunea on demand.

Crezi ca din bucatarie lipsesc computerele? Gresit! Intel a plasat acolo patru notebook-uri si doua computere all in one.

Vedetele sunt notebook-urile Asus W5, Sony Vaio CR190, Sony Vaio TZ191N si Dell Inspiron 1420, iar la computerele desktop compacte semneaza Sony Vaio Type L si Gateway ONE, ambele avand toate componentele incorporate in monitor. Prin cele sase exemplare, Intel a demonstrat tehnologiile de conservare a energiei precum Intelligent Power Capability, care gestioneaza consumul de curent necesar componentelor.

Esquire North

Cum o fi oare sa traiesti intr-un apartament de 8,5 milioane USD? Acesta este pretul unui apartament din New York pus la punct de Intel impreuna cu publicatia americana Esquire. Se numeste Esquire North: The New View si e intesat de tehnologie. De altfel arata mai mult ca un showroom de echipamente electronice decat ca un apartament locuit.

Unde e biroul de lucru? La etaj, iar „accesoriile" alese de Intel sunt notebook-ul HP Pavilion dv2500t cu procesor Intel Pentium M si Sony Portable Reader PRS-500, un echipament pe al carui ecran poti citi carti electronice.

Apartamentul a fost deschis pentru vizitare pe baza de invitatie in perioada septembrie – noiembrie pentru strangerea de fonduri in scopuri filantropice, ca apoi sa fie vandut cu acelasi tel.

Piesele de rezistenta sunt bineinteles computerele „propulsate" de procesoarele Intel Core 2 Duo si Intel Core 2 Quad. In living troneaza un computer XPC G5 creat de Shuttle cu procesor Intel Core 2 Quad pentru care editarea video in soft-ul Sony Vegas Pro v.8 e o adevarata distractie.

Langa el a fost instalat Sony VAIO XL3, un „High-Definition Living Room PC" – asa cum il numeste Intel – capabil de redarea filmelor HD pe un TV la rezolutie de 1.080p. Ca cinema-ul sa fie perfect, i-au adaugat si o pereche de boxe KEF MUON care au fost produse doar in 100 de exemplare si proiectate de un designer renumit in industrie, Ross Lovegrove. Pretul modic al boxelor? 150.000 USD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News