Player Blu-ray care costă cât o maşină – pentru snobi

26.02.2008
Player Blu-ray care costă cât o maşină – pentru snobi

Goldmund se doreşte fi o marcă premium în domeniul audio-video şi de aceea îşi permite cu nonşalanţă să comercializeze un player Blu-ray cu 16.900 $. Mai mult, chiar dacă se laudă că ar fi lider în comunitatea audio în ultimii 30 de ani, ei au aşteptat încheierea oficială a războiului formatelor pentru a se decide ce să implementeze în unitatea lor nejustificat de scumpă. Nejustificat în opinia noastră, nu şi a lor.

Player Blu-ray care costă cât o maşină – pentru snobi

Pentru cei care nu ştiu, pe piaţa audio premium există o pleiadă de producători care încearcă să stoarcă sume mari pentru dispozitive suspecte care ar îmbunătăţi calitatea audiţiei. De la cabluri de alimentare de 300 $ până la cabluri audio de 7.500 $, cei care îşi permit sisteme mai scumpe sunt tentaţi cu descrieri ce abundă în adjective şi explicaţii non-tehnice. Noul Eidos 20 BD de la Goldmund se încadrează în aceeaşi categorie. Pentru aproape 17.000 $ primiţi o sursă de alimentare cu tehnologia AC-Curator care „îmbunăţeşte dramatic stabilitatea şi dinamica imaginii şi a sunetului”.

La aceasta se adaugă un mecanism de construcţie care elimină „vibraţiile ce înceţoşează semnalul video”. Pentru necunoscători, semnalul video de pe discul Blu-ray este digital şi nu analogic, iar probabilitatea ca el să fie neclar din cauza vibraţiilor poate fi luată în considerare doar de cei care cred în fantome. Ca să impresioneze şi mai mult necunoscătorii, Goldmund vorbeşte despre un Magnetic Damper care ar reduce erorile de citire a discului şi care ar fi fost specifice doar dispozitivelor high end. Din asta înţelegem fie că ei au reinventat roata, un mecanism de acest tip fiind inclus în toate unităţile optice moderne, fie că playerul în discuţie este semnificativ mai ieftin faţă de alte produse din lista lor de preţuri. Site-ul oficial nu era accesibil la ora redactării acestei ştiri, dar poate aveţi voi mai mult noroc.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News