Iteligenţa artificială a învins unii dintre cei mai buni jucători de Dota 2

14.08.2017
Iteligenţa artificială a învins unii dintre cei mai buni jucători de Dota 2

Inteligenţa artificială nu este bună doar la jocul Go, ci şi la Dota 2. Echipa OpenAI a dezvoltat un sistem care a învins mai mulţi jucători de top de Dota 2 în meciuri unu vs unu. Printre aceştia se numără şi vedeta Dendi.

 

Meciurile au avut loc în cadrul turneului The International, unul dintre cele mai mari din lume şi în care s-au oferit premii totale în valoare de 24 de milioane de dolari.

 

Platforma OpenAI este capabilă să învingă un jucător obişnuit de Dota 2 după doar o oră de învăţare, iar după două săptămâni poate ieşi victoriasă într-un meci cu cel mai bun jucător din lume.

Victoriile tehnologiei au avut loc în condiţii ideale, însă. Meciurile unu vs unu sunt mai puţin complexe decât cele standard cinci vs cinci. OpenAI va participa anul viitor la turneul Invitational la meciuri cinci vs cinci.

 

Este interesant faptul că proiectul OpenAI este finanţat de către Elon Musk, un om care se teme de inteligenţa artificială. El a declarat că inteligenţa artificială este mai periculoasă decât bombele nucleare. „Trebuie să fim foarte atenţi cu inteligenţa artificială, deoarece este mai periculoasă decât bombele nucleare”, a scris el pe Twitter anul trecut. Musk nu este împotriva dezvoltării acestei tehnologii, ci spune că ea trebuie folosită cu mare grijă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult