Desktoptwo, sistem de operare gratuit, deschis non-stop

16.10.2007
Desktoptwo, sistem de operare gratuit, deschis non-stop
Totul online

Introducerea unui articol legat de un sistem de operare online ar putea să sune aşa: "veste bună pentru utilizatorii care şi-au petrecut o bună perioadă din viaţă în Epoca de Aur, Windows nu este singurul sistem de operare, ci doar primul. Al doilea este Desktoptwo". Acum, revenind la stilul serios, desktop-urile online reprezintă una din categoriile care definesc aşa-numitul Web 2.0.

Desktop-ul online încearcă să reproducă principalele caracteristici şi funcţii ale sistemelor de operare şi să le pună la dispoziţia utilizatorilor pe orice calculator conectat la Internet. Aceste desktop-uri pot fi accesate pe Internet, ca orice alt serviciu, pe bază de nume şi parolă.

Desktoptwo

Te poţi gândi la desktop-ul online ca la un sistem de operare pe care poţi să-l accesezi de pe orice calculator conectat la Internet. Toate documentele, MP3-urile, e-mail-urile etc. pe care le ai pe acest desktop poţi să le accesezi de acasă, de la birou, de la prieteni şi în general de pe orice calculator care beneficiază de o conexiune la Internet.

Client de e-mail

Cum spuneam, pentru a folosi Desktoptwo trebuie, în primul rând, să-ţi faci un cont. Contul gratuit îţi pune la dispoziţie, pe lângă toate aplicaţiile incluse, 1 GB spaţiu de stocare pe care poţi să faci upload la orice tipuri de fişiere vrei, de la documente la muzică. Evident, un cont plătit, îţi va aduce mai mult spaţiu de stocare, dacă eventual consideri că ai avea nevoie.

Player MP3

Când vei deschide pentru prima oară Desktoptwo vei remarca o interfaţă familiară, care reproduce, în mare măsură, desktop-ul tău de Windows. Pe alocuri seamănă mai mult cu Mac OS, dar asta nu te va dezorienta. În stânga jos ai butonul Start care, în acest caz, poartă numele de utilizator pe care ţi l-ai ales. Pe fundal ai o imagine, pe care o poţi schimba ca şi în Windows, dar nu poţi alege decât una dintre cele puse la dispoziţie de producător. Deskto-pul este decorat cu pictograme care îţi facilitează accesul la unele dintre programele disponibile. În dreapta jos ai căsuţa de căutare pentru găsirea rapidă a fişierelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News