Facebook te protejează acum de viruşi şi link-uri periculoase

26.04.2012
Facebook te protejează acum de viruşi şi link-uri periculoase

Sunt sigur că vi s-a întâmplat să accesaţi un link trimis de cineva şi antivirusul din calculator să intre în alertă. Ce s-ar fi întâmplat însă dacă nu aveaţi instalat un antivirus? Facebook s-a gândit la asta şi a făcut un pas important pentru protecţia utilizatorilor. Compania colaborează cu Microsoft, McAfee, Sophos, Symantec şi Trend Micro pentru crearea unei baze de date cu link-uri periculoase. Orice link postat pe Facebook va fi filtrat, pentru siguranţa utilizatorilor.

Mai mult, Facebook oferă acum un fel de magazin virtual pentru antiviruşi. Toţi utilizatorii conectaţi la Internet ar trebui să aibă unul instalat, însă pentru cei care nu au există acum AV Marketplace. Nu, Facebook nu vinde programe de tip antivirus. Site-ul de socializare oferă însă posibilitatea descărcării unui antivirus, ce este gratuit pentru o perioadă de şase luni. Dacă utilizatorul este mulţumit, îl poate achiziţiona de la producător.

Facebook AV Marketplace

Antiviruşii oferiţi de Facebook sunt Norton Anti-Virus 2012, Trend Micro Titanium Security Essentials, Microsoft Security Essentials şi McAfee Internet Security 2012. Pentru posesorii de Mac-uri există două aplicaţii antivirus de la Trend Micro şi Sophos. Go4it.ro recomandă tuturor utilizatorilor, care accesează sau nu Facebook, să instaleze un program antivirus, fie el şi gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News