Firefox 14, lansat oficial. Iată ce aduce nou

17.07.2012
Firefox 14, lansat oficial. Iată ce aduce nou

Firefox 14.0.1 este cea mai recentă versiune a celebrului web browser gratuit oferit de Mozilla.

Firefox 14

Al doilea web browser ca popularitate după Google Chrome se laudă cu numeroase îmbunătăţiri la capitolul securitate, dar şi câteva funcţii noi. Printre acestea se numără un modul integrat pentru afişarea documentelor PDF şi o opţiune de tip Click-To-Play prin care putem bloca încărcarea automată a plugin-urilor în paginile pe care le vizităm.

Bara de adrese primeşte suport pentru auto-completarea adreselor pe măsură ce tastăm. Astfel, atunci când sugestia corectă este afişată de browser tot ce rămâne de făcut este să apăsăm tasta Enter pentru a ajunge la pagina dorită. În acest mod putem ajunge mai rapid la paginile des vizitate, fără să tastăm de fiecare dată adresa completă.

Una din modificările aduse în Firefox 14 pentru sporirea nivelului de securitate este adoptarea unui protocol de comunicaţie securizat (HTTPS) la accesarea serviciului Google Search. Astfel, Firefox 14 foloseşte conexiuni SSL securizate pentru toate căutările iniţiate din bara de adrese, caseta de căutare din dreapta ecranului şi cea afişată în homepage.

La capitolul optimizări pentru performanţă avem şi o versiune îmbunătăţită pentru modulul garbage collector, ce ar trebui să asigure o utilizare mai eficientă a resurselor de memorie, îmbunătăţind performanţele.

Per total, Firefox 14.0.1 este un update semnificativ pentru proiectul Mozilla, ce aduce progrese notabile la capitolul securitate şi funcţionaliate.

Firefox 14

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult